Turistička zajednica područja Smaragdnih rijeka i dolina u srcu Hrvatske u 2023. godini kandidirala je 10 projekata, kako na županijske natječaje tako i na natječaje Hrvatske turističke zajednice za razvoj turizma ruralnih područja.

Na 26. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, donešena je Odluka o odabiru projekata regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu 2023. godine.

Turističkoj zajednici područja pozitivno je ocijenjeno i odobreno sveukupno pet projekata u iznosu 53,206,00 €.

Pozitivno ocjenjeni projekti prijavljeni na natječaj Hrvatske turističke zajednice:

  1. Projekt – Frankopanski dan u Modrušu (cilj projekta je prisjećanje na srednjovjekovne dane i događaje koji su se odvili na području Modruša te brendiranje Modruša kao turističku i gastronomsku destinaciju – 8,720,00 €)

Pozitivno ocijenjen projekt prijavljen na natječaj Karlovačke županije:

  1. Projekt – Ljetni Božić u Tounju (manifestacija sa kulturno- umjetničkim programom proslave svetkovine rođenja Sv. Ivana Krstitelja(jedini svetac kojemu je crkva dala slaviti dan rođenja zvan “Ljetni Božić) te proslava dana općine Tounj s prezentacijom proizvoda destinacije –  1,500,00 €)

S obzirom da je na području Turističke zajednice područja turizam u početnoj fazi, financijskom pomoći Hrvatske turističke zajednice te provedbom projekata i manifestacija  postali bi prepoznatljiviji na turističkoj karti Hrvatske, što uvelike pridonosi razvitku turizma na ruralnom području u srcu Hrvatske.